Rångedala Plantskolas Restaurang och café!

VECKA 18
LUNCHMENY >

På torsdag 2 maj slår vi upp portarna till vår lunchrestaurang och café i Lundaskog där vi på vardagar kommer att servera dagens lunch samt veckans gröna.

Maten vi erbjuder är en modernare tvist av husmanskost efter säsong med lokal prägel. Lunchtider är kl. 11-14. Ingår i lunchen: 1 rejäl sallad, (hembakt) bröd, liten dessert, kaffe/te. Barnmeny erbjuds dagligen.

Under eftermiddag och helger kommer vi att servera fika, soppa, grillad toast och matpajer. Öppettiderna följer våra övriga butikstider som idag är vard. 10-18, helgdagar 10-15(16). Vi har även ett sortiment med alkoholhaltiga- samt alkoholfria drycker.

Vad du som gäst kan förvänta dig av vår restaurang:

–          Kvalité (från råvara, till det du äter och vår service)

–          Lokalt (med vår hemtrakt som utgångspunkt)

–          Gröna och klimatsmarta alternativ

–          Tydlighet/transparens

(vi presenterar en meny med huvudingredienser, lyfter fram odlarna och producenterna, försäljning av utvalda råvaror vi använder, öppet kök för att välkomna dig som gäst)

Vi fokuserar på bra råvaror i säsong med lokal anknytning, där en stor del är grönsaker och svenskodlade baljväxter. Vår styrka är att lyfta fram det gröna. Vi vill servera mat lagad från grunden med tydliga smaker.

Enkelt och näringsrikt med finess. Det ska synas att vi gjort maten med stor hänsyn till de råvaror vi använder. Vi vill lyfta fram det vi har att tillgå här i Sverige på ett klimatsmart sätt.

 


Närodlat, smakrikt & hållbart

Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vår jord. De val vi gör kan göra stor skillnad. Genom att välja mat från oss kan du känna dig trygg med att vi är en restaurang som satsar på hållbarhet och klimatsmart mat.

Vi komponerar i störst möjliga mån menyer som bygger på ekologiska, närproducerade och säsongsbetonade råvaror. Vi satsar på kvalitet framför kvantitet, planerar maten noggrant och ser till att allt används på ett kostnadseffektivt sätt. Genom medvetna val och hållbarhet som ledord genom hela verksamheten, vill vi erbjuda bra mat av hög kvalitet med så låg påverkan på miljön som möjligt.

Filosofi – Vi har alla ett ansvar gentemot vår jord, att bruka de resurser vi har med stor eftertänksamhet om vilka spår vi lämnar efter oss.

Väljer du att äta eller fika hos oss vet du att vi har höga krav på oss själva att bidra till en mer hållbar värld och samhälle. Vi kan alla göra skillnad genom de val vi väljer att göra, och genom vår satsning på en grön hållbar restaurang gör vi några av de valen enklare för dig.

Dagens lunch, närodlat, smakrikt och hållbart. Tillagat med hjärta och passion i en härlig miljö nära dig. Självklart har vi Take Away och fika! Hjärtligt välkommen till oss i Lundaskog!

 

 

 

Stolta över Rickard, en av våra kockar, som tog guld
i yrkes-SM 2024, nu med sikte på EM 2025.

Köket styrs av Klara, som tidigare jobbat på Storsätras fyrstjärniga hotell i fjällen, med hjälp av Ella & Rickard. 

Närodlat, smakrikt & hållbart – Tillagat med hjärta
och passion i en härlig miljö nära dig. 

Lunchrestaurang &  café

Lunch 129:-  Inkl. 1 rejäl sallad, (hembakt) bröd, liten dessert, kaffe/te
Avhämtning 129:-
Barnmeny erbjuds dagligen

Butiken i Lundaskog

Göteborgsvägen 179
504 63 Borås

 Öppettider

Vardagar: 10-18,
lunch serveras 11-14

Helgdagar: 10-16