Trädgårdstillbehör & inredning

Oavsett om du odlar på friland i växthus eller på balkongen har vi trädgårdstillbehören för dig.
Med rätt tillbehör kan du skapa ett bra resultat och lyckas med din odling så att dina växter trivs året runt. Bland våra tillbehör hittar du allt från artiklar för odling, bevattning och växtskydd till redskap, jord, gödsel och gräsmatta. Vi har även ett stort sortiment av dammprodukter, krukor, trädgårdsdekorationer, växtstöd och rabattkanter. I vår butik i Lundaskog hittar du dessutom inredningsdetaljer som mysiga ljuslyktor, sidenväxter, trendiga vaser och presenter. 

Bevattning

Vid nyplantering och soliga dagar är det extra viktigt att se över vattning av växterna. En vattenspridare underlättar vid nysådd av gräsmatta eller en droppslang vid plantering av häck. Vi har ett kvalitativt sortiment av bevattningstillbehör som kopplingar, bevattningsslang och olika munstycken samt semestervattnare.

Krukor & fat

Skapa en härlig oas med prunkande krukor på din balkong eller uteplats. Ingen kruka är den andra lik och det finns alltid en kruka som kan förstärka växtens fantastiska egenskaper. Keramik, lera, plast, rost, cement, trä eller korg, välj dina favoritmaterial till dina favoritblommor. Hos oss finns ett brett sortiment av både inne- och utekrukor, urnor och fat.

Trädgårdsdekorationer

Med vackra dekorationer i trädgården skapar du snabbt den atmosfär och känsla som du vill ska upplevas i din trädgård. Romantisk, stilistisk, vild eller kanske influenser från fjärran öst. Dekorsten, fågelbad, insektshotell, portaler och växttorn är både vackra och funktionella i trädgården. Vi har även trädgårdsmöbler och statyer.

Växtstöd & rabattkanter

Växtstöd är funktionella stöd till trädgårdsväxter, buskar och träd. Frukt- och prydnadsträd behöver stolpar och uppbindningsband för att inte störa rotetableringen. Klätterväxter behöver en spaljé och höga perenner ett perennstöd. Buskar kan behöva ett buskstöd. En kant som avgränsar skapar karaktär och ordning i trädgården. 

Gödsel

Växterna behöver näring vilket gör dem starka och ökar motståndskraften mot angrepp av olika slag. Vi har gödsel till alla olika växtgrupper för både inom – och utomhusbruk. Gödsla regelbundet för bästa resultat. GroGreen är ett specialutvecklat bladgödsel som håller växterna friska, starka och motståndskraftiga.

Jord

Jordkvalitteten är av stor vikt vid plantering för resultatet av plantans tillväxt och rotetablering. Olika växter behöver olika sorters jord. Vi har ett kvalitetssortiment av jord som vi rekommenderar; busk och trädjord, rabattjord, yrkesodlarjord, rosjord, rhododendronjord, grönsaksjord, medelhavsjord, blomjord och urnjord.

Växtskydd & rengöring

Växterna behöver näring precis som vi. Det stärker dem och ger skydd mot angrepp av olika slag. Vi har gödsel till alla olika växtgrupper för både inomhus – och utomhusbruk. Gödsla alltså regelbundet. Har någon av dina växter ändå drabbats av ohyra så har vi olika preparat för att avhjälpa beroende på vilken ohyra växten drabbats av.

Odlingstillbehör

Odla dina egna grönsaker, frukter & bär och njut av skörden i sommar.  Att se någonting gro från frö till planta  är magiskt.  Har du redan testat då vet du vad vi talar om. Att odla med barn ger en extra dimension till det hela. Vi har hundratals olika sorters fröer, såjord, såkrukor, omplanteringskrukor, odlingskragar och fiberdukar.

Redskap

Oavsett om du ska beskära, vattna, kratta löv eller rensa ogräs så har vi allt du behöver för ett lyckat resultat. Vi har sekatörer, häcksaxar, gräskantsaxar, ogräsverktyg, spadar, kultivatorer, krattor och uppsamlingskärl. Passa på att titta på vår egna kvalitativa redskapsserie. 

Inredning

Känslan av att släppa in ljuset på våren och bona in oss och tända ljus på hösten är stark. Med inredningsdetaljer som följer säsongerna förstärker du denna känsla ännu mer. En glasklar vas fylld med tulpaner på våren och en vacker ljuslykta på hösten höjer stämningen snabbt.

Sidenväxter

Sidenväxter

I det skuggiga hörnet eller i gästrummet är det särskilt lämpligt med sidenblommor. Perfekt även i allergifria miljöer samt på höjder där det är svårt att vattna. Det är också fint att mixa sidenväxter och ”riktiga” växter i samplanteringar eller att göra en fin plantering med enbart sidenväxter.

Dammtillbehör

Det viktigaste med en trädgårdsdamm är klart och rent vatten detta ordnas lätt med ett passande filter. Hos oss hittar ni även dammdukar, filterpumpar och fontänpumpar. Vattenoasen blir komplett med rökmaskin eller belysning. Vi har även fiskmat av hög kvalitet. 

Välkommen till Rångedala Plantskola två av Sveriges mest väsorterade Gardencenter i Borås och Rångedala