Säsongsväxter

Säsongsväxter är trädgårdens eller balkongens årliga höjdpunkt, de ger oss oanade möjligheter
att skapa och variera från säsong till säsong. Genom att variera olika sorter av säsongsväxter i
urnorn och krukor kan man med små medel uppnå stora förändringar på ett roligt sätt.

Vårblommor

Under tidig vår kan man börja fylla utomhuskrukorna med spirande grönska för att skapa ett välkomnande intryck vid ytterdörren eller på balkongen. Penséer, påsk – och pingstliljor är tåliga och klarar några minusgrader liksom förgätmigej som sprider en underbar doft.

Grönsaksplantor

Njut av egenodlat. Att odla sina egna grönsaker är mer populärt än någonsin. Har du inte hunnit så frön själv så går det bra att sätta grönsaksplantor i pallkragar, större krukor eller i trädgårdslandet. Plantera om i ny grönsaksjdord och placera soligt. Välj på chili, tomat, paprika, jordärtskocka, melon och massor av andra härliga sorter.

Sommarblommor

Njut av prunkande sommarblommor. 1-åriga växter ger stora möjligheter att förnya i krukor på altanen eller balkongen. Även i rabatten är det fint att samplantera olika sorters sommarblommor tillsammans med tex perenner. Vårt breda sortiment med säsongsväxter är noggrant utvalt och av hög kvalitet så att du kan njuta av dina planteringar längre.

Kryddväxter

Färska krydor från egen odling sprider en underbar doft och är mycket användbara. Dill, persilja, basilika och koriander är ettåriga örter som sås på nytt varje år. Odla på friland, i pallkrage eller  i krukor på altanen. Kryddor trivs bäst i soligt, varmt och väldränerat läge.

Medelhavsväxter

Det kanske är för att vi bor här uppe i kalla Norden som så många av oss fascineras av medelhavets växter. Blommor, dofter och frukter får oss att tänka på sol och värme! På somrarna går det utmärkt att ha dem ute på altanen, balkongen eller i trädgården.

Grönsaksboxar

Om du inte hunnit så grönsaker från fröer så är grönsaksboxar, där grödan redan är uppdriven och redo att planteras ut, ett perfekt alternativ. Välj mellan massor av sorters kål, bönor, spenat, purjolök salladslök och olika sallader mm.

Sensommarväxter

Fixa med krukor vid entrén och på balkongen. Under sensommaren i augusti när mycket annat blommat över tar sensommarväxterna vid. Hortensia, hebe, klöver, ljung, alunrot, murgröna, silvernjurvinda och prydnadskål är exempel på tåliga sensommarväxter som passar fint i krukan.

Höstfägring

Njut av vackra blommor till höstens planteringar. Skimmia, julros, rumsranar och ljung är stämningsfulla och tåliga växter som håller länge. Våra växter är noggrant utvalda av hög kvalitet så att du kan njuta av dem extra längre.

Välkommen till Rångedala Plantskola två av Sveriges mest väsorterade Gardencenter i Borås och Rångedala