Plantera sommarblommor

En vacker plantering med sommarblommor som blomstrar i trädgården, på altan eller balkongen hör sommaren till. Följ våra 4 enkla steg för ett lyckat resultat:

1. Välj en rymlig kruka eller balkonglåda med hål i botten och dränera. Jordvolymen bör vara tillräckligt stor för att gynna rotutvecklingen och hålla fukten bättre. Börja med att fylla upp med ca 1/4 lecakulor i botten för god dränering.

2. Fyll med bra jord för lyckat resultat. Rångedalas KRAV urnjord innehåller långtidsverkande näring och har en bra struktur för god dränering.

3. Plantering och växtval. Ta upp plantorna som stått i vatten, avlägsna krukorna och placera ut. Plantera tätt och variera gärna växter i samma färgskala. men med olika höjd och bladverk. De flesta sommarblommor trivs bäst i sol – halvskugga. Här har vi valt stjärnöga, chokladskära, grusnejlika och muhlenbeckia för soligt läge och begonia Betulia för skuggigt läge. Fyll på med urnjord och tryck till. Jordklumpen på plantan ska täckas helt för att undvika uttorkning.

4. Vattna rikligt och tillför näring. Urnjord innehåller näring som räcker i ca 6 veckor. Därefter tillförs flytande näring vid vattning. Det gör att blommorna håller sig finare och blommar längre.